Zalig wonen in het intieme Aardenburg

In De Haven, aan de rand van het intieme Aardenburg, worden 2 fraaie woningblokken gerealiseerd bestaande uit 9 eengezinswoningen, type ‘Meerpaal’ en 8 levensloopbestendige woningen, type ‘Bolder’. De ontwikkeling en bouw is in handen van Aannemersbedrijf Van der Poel uit Terneuzen. Van der Poel is door heel Zuid-Nederland actief in de nieuwbouw, renovatie en projectontwikkeling van de meest uiteenlopende projecten. 

De oudste stad van Zeeland

Aardenburg is de oudste stad van Zee-land en ligt in West-Zeeuws-Vlaanderen. Zo’n 8.000 jaar geleden woonden op deze plek al mensen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. Marcus Didius Julianus bouwde er in 170 zijn Castellum Rodanum. Een deel van het fort is nog zichtbaar, maar de meeste vondsten zijn naar het Archeologisch Museum gebracht.

Rijk aan cultuur

De monniken van de Gentse Sint-Baafsabdij bouwden na 925 de Sint Bavokerk. De Sint Baafskerk is de enige kerk in de Scheldegotiek in Nederland. Het wordt tot de topmonumen-ten van ons land gerekend. Tijdens restauratie-werkzaamheden, na de Tweede Wereldoorlog, kwamen sarcofagen met grafschilderingen uit de 14e en 15e eeuw tevoorschijn.

Het Archeologisch Museum vertelt veel over de geschiedenis van Aardenburg. Onder meer over ‘Brammetje’, een Germaanse krijger uit de 3e eeuw. Brammetje kreeg zijn bijnaam van de plaatselijke jeugd.

Stadspoorten

Wandel in de oudste stad van Zeeland langs de patriciërshuizen en volg de Wallenroute of één van de Poëzieroutes. Ben je ‘s avonds nog in de stad, dan hoor je de papklok luiden. Vroeger gingen dan de stadspoorten dicht.

Nu hoef je je niet meer te haasten, de middeleeuwse Kaaipoort blijft altijd open. De oudste poort dateert uit de 13e eeuw, maar is helaas vernietigd door de vele slagen om de stad.

Maar wacht, er is meer...

Wilt u meer weten over de verschillende woningen die te koop zijn binnen De Haven Aardenburg? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van woningen en mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel rechtstreeks naar Zwinregio Vastgoedmakelaars +31 (0)117 42 06 88

Menu